dakdekkerij-almere-logo
  • Professionele dakdekkers: 15+ jaar ervaring
  • Altijd 100% betrouwbaar advies
  • Transparante werkwijze

Onderdeel van:

Dakdekker van leeuwen

Onderdeel van

Dakdekker van leeuwen

Daklekkage

Waterschade

Waterschade aan uw dak

Het omgaan met een daklekkage kan een uiterst frustrerende ervaring zijn, vooral wanneer het erom gaat de bron van het probleem vast te stellen. Ontdekken waar het water precies naar binnen sijpelt is geen gemakkelijke taak en vereist deskundigheid en precisie.

Bescherm uw eigendom tegen langdurige waterschade en alle problemen die kunnen ontstaan bij een lekkage. Zodra u tekenen van een dakprobleem herkent, bel dan onmiddellijk een ervaren dakdekker om ervoor te zorgen dat het goed en snel wordt verholpen!

  • Spoed? Geen extra kosten
  • Camera inspecties
  • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd

Bij Dakdekker Almere zijn we gespecialiseerd in het snel en nauwkeurig opsporen van de oorzaak van een lekkage met behulp van moderne technologie. Wij streven ernaar uw problemen zo snel mogelijk te verhelpen, zodat u zonder vertraging uw leven weer kunt oppakken!

Daklekkage oorzaken

De bron van dak lekkages opsporen is vaak een moeilijke taak, omdat ze door verschillende oorzaken kunnen ontstaan.

Maar al te vaak wordt een lekkage veroorzaakt door een beschadigde dakbedekking. Als een van uw  dakpannen beschadigd is, kan water gemakkelijk uw huis binnensluipen en een behoorlijke puinhoop veroorzaken. Een andere veel voorkomende oorzaak van lekkage zijn problemen met dak leidingen of goten die verstopt, gebarsten of kapot zijn.

Is uw dakgoot zo verstopt dat het water nergens heen kan? Dit kan resulteren in een lek en soms moet u de goot zelfs vervangen!

daklekkage-oorzaken
daklekkage-oorzaken

Daklekkage gevolgen

Niet alleen veroorzaakt zichtbaar water grote schade, maar wat nog erger is, is de onzichtbare schade die veel te lang onopgemerkt blijft. De realiteit is dat tegen de tijd dat het eindelijk wordt opgemerkt, er al veel grotere en duurdere schade is aangericht.

Het optreden van schimmel kan aanzienlijke structurele schade aan uw dak veroorzaken, waardoor mogelijk een dure vervanging nodig is. Dit gevolg moet dus koste wat het kost worden vermeden.

U begrijpt nu wel dat als een daklekkage onbehandeld blijft, dit ernstige vernielingen kan veroorzaken met een duur prijskaartje. Dit gebeurt omdat het houtwerk vocht opneemt en daardoor begint te rotten. Als u te maken krijgt met een daklekkage is het noodzakelijk om onmiddellijk actie te ondernemen!

Herken lekkage

Het is essentieel om te weten wanneer u een lek heeft. Zijn er plassen water rond uw huis? Zo ja, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk te maken met een lekkage probleem. Dit is misschien de eenvoudigste manier om vast te stellen of u een lekkage probleem heeft, maar er zijn ook andere tekenen.

Hoe jammer het ook is, als u thuis tekenen van schimmel op uw muren of plafonds begint op te merken, dan is het hoog tijd om een dakdekkersbedrijf in te schakelen. Wacht niet te lang! De schimmel heeft inmiddels voldoende gelegenheid en ruimte gehad om zich te verspreiden. Als er ook een onaangename muffe geur in huis hangt, is dat ook een aanwijzing dat dit te wijten kan zijn aan een lekkage – verspil dus geen tijd meer en roep onmiddellijk professionele hulp in!

Begint u geelachtige vlekken, verkleuring en kringen rond uw huis op te merken? Wacht niet langer, het is waarschijnlijk dat u een lek heeft! Hoe meer tijd er verstrijkt zonder het probleem te repareren, hoe groter de kosten kunnen oplopen. Onderneem daarom nu actie om verdere schade en dure reparaties later te voorkomen.

Herken lekkage

Hoe ontstaat daklekkage?

Een daklekkage kan verschillende oorzaken hebben, maar de meest voorkomende is nalatigheid in het onderhoud. Na verloop van tijd ontstaan er gebreken die voorkomen hadden kunnen worden – als ze eerder ontdekt waren. Om toekomstige problemen met uw dakbedekking te voorkomen, moet u een ervaren professionele dakdekker inschakelen voor regelmatig onderhoud!

Wat zijn de gevolgen van lekkage?

Een daklekkage veroorzaakt niet alleen enorm veel ongemak, maar kan ook kostbare en onomkeerbare gevolgen hebben. Van door schimmel veroorzaakte rotting van de dakstructuur tot langdurige waterschade, deze gevolgen kunnen een dure kopzorg zijn die ook uw gezondheid in gevaar brengt. Laat een klein plasje geen onoverkomelijk probleem worden – pak tekenen van lekkage onmiddellijk aan!

Hoe herken ik een daklekkage?

Heeft u te maken met een daklekkage? Let op de tekenen: plassen water, schimmel op uw muren of plafond, gele vlekken en geuren. Waarschijnlijk is het al te laat en is er meer schade ontstaan dan verwacht – wacht niet langer; neem onmiddellijk contact op met een dakdekker! Aan de andere kant, als u dit in de toekomst wilt voorkomen, laat uw dak dan regelmatig inspecteren door een ervaren professional.

Call Now Button